Moj internet dnevnik
It's me
Blog
utorak, kolovoz 26, 2008
Da,rekoh da ću nazvat Magdu u ime nostalgije za 80-tima a ona me presiječe s godišnjicom.Budući sam pao na ispitu iz pamćenja napravio sam večeru iz 80-tih,nikakvi svjetski umaci,salate i štotijaznam,već planinski čobanac koji sam ja smislio jer sam lijen.To bi negdje zvali i bosanski lonac ali u mom "izumu" ima više mesa.Sve ja to stavim,i meso i povrće u jednu zemljanu posudu u kojoj se krčka skoro 2 sata i na kraju se napravi i kukuruzna pita umjesto kruha.Preambiciozno je nazvati to pitom,ali isto tako i mene nazvat kuharom pa mi se oprašta.
Nema svijeća ali zato ima fenjer,onaj starinski s ogledalom..I nije bila ni planina već vikendica njene kolegice na Kupi..
Pitao sam je za večerom hoće li se udavati.
-Jel ti to mene prosiš?-podbadala me je..
-Ne prosim.
-Znaš da se neću udavati po klasičnom receptu jer mi je vrijeme,ili sam se zaljubila,možda jednom i možda bez veze,ili iz praktičnih razloga.Ali ne mislim mijenjati način života,to je sigurno...

Nije imalo smisla Magdi prigovarati na njenim stavovima jer ne znam nikoga koji ju je od nečega odgovorio,a moram priznati da mi se svidja njezin pristup.Jednom mi je rekla ako se i desi da se uda da se ne misli odricati druženja samnom i Pujdom..
Da bi bila u punom elementu prigovorila je da je čobanac neslan a ja opet odgovorih da je to namjerno jer sam morao dopustiti mogućnost da ima primjedbu..Poslije večere sam prao posudje a Magda je kuhala kavu..Izašli smo na verandu,stotinjak metara iznad toka Kupe,mrak je prekrio dolinu,mjesec škrtim svjetlom odsijava površinom mirne rijeke..Po običaju noge dignute na ogradu.

/nastavak slijedi/

roker @ 17:43 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare