Moj internet dnevnik
It's me
Blog
nedjelja, listopad 5, 2008
Na prijevoju Makljen iznad Prozora,poslije 2.sv.rata izgradjen je spomenik,neki kažu kao stisnuta Titova šaka,ili baklja,svejedno.Trebao je biti podsjećanje na Bitku na Neretvi u kojoj su izginuli mnogi u borbi s talijancima,četnicima i ustašama.Poznata je i ona Titova naredba "Prozor noćas mora pasti"..Bit će da je ta njegova naredba 2000.godine,dugo poslije rata,motivirala neke divljake da se osvete i miniraju spomenik..


 Danas izgleda ovako,kao strašilo na surovoj planini..

Prozor je dolje,ispod spomenika koji je sad spomenik vandalizmu.I Prozor neki zovu tako a neki Rama..Po ramskoj župi..


Igrom slučaja nisam snimio Ramsko jezero i rijeku Ramu ali ćemo je pribrojiti kao petu koju smo sreli ,a prvu u Hercegovini..
Zato evo pozajmljene fotke Ramskog jezera .

A onda Jablanica i rijeka Neretva,najveća i najljepša..Od Jablanice do Mostara tri su hidroelektrane na njoj.Grabovica,Salakovac i Mostar..Ali ovaj dio kod Jablanice najpoznatiji je po janjetini.Ovaj ražanj pripada restoranu "Kod Gojka" kultnom janjičarskom odredištu..Vlasnik Slavko Jelačić,sin Gojka utemeljitelja..


A onda i Neretva poslije Mostara,pitomija,ali ne jako...
Neretva je život.I više od toga.

Ono što Neretva natapa ovog ljeta opstalo je,zeleno je i sad,malo iznad samo jedan šipak kolikotoliko sliči na sebe.Sunce je spalilo sve.I taj šipak,malo veći od šljive udje i u ovaj blog..

A Neretva ode..Prema moru tiho..
Mostar preskočio,tamo sam zanoćio,burno, pa su slike samo noćne.Sutra.
roker @ 21:02 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare