Moj internet dnevnik
It's me
Blog - rujan 2011
ponedjeljak, rujan 26, 2011
 

 

Nisam jako dugo pisao o svojim putovanjima,nekako sam pomislio da sam dosadio s njima,a putovao sam..Imam nekolicinu pripremljenih "opisa i slika" iz Hrvatske,a Varaždin je moja tiha patnja.Oduvijek sam govorio da su gradovi velićine Varaždina pravljeni po mjeri čovjeka,a Varaždin je perjanica svih gradova od 70- tak tisuća žitelja.Na samo 45 minuta novom autocestom od Zagreba pa se sve više mladih ljudi odlučuje živjeti u Varaždinu i raditi u Zagrebu,iako Varaždin sve više nudi posao i mladima.

 I Varaždinski stari grad je izuzetno usčuvan i lijep.. 

 

Varaždin je i najvećim dijelom pješačka zona i ne poznajem ni jedno mjesto u regiji koje je teko očuvalo arhitekturu prošlosti i da nije dozvolilo novu gradnju od stakla i betona u povijesnoj jezgri,Varaždinci,skidam kapu..KatedralaDanašnju varaždinsku katedralu, jednu od najznačajnijih ranobaroknih sakralnih građevina u sjevernoj Hrvatskoj, gradili su od 1642. do 1646. isusovci, red vrlo zaslužan za katoličku obnovu u XVI. i XVII. st., koji se u Varaždinu nastanio 1632., a 1636. otvorio gimnaziju. Kao idejni tvorac i voditelj gradnje spominje se isusovac Juraj Matota, a samu gradnju financirao je grof Gašpar Drašković. Radi se o ranobaroknoj jednobrodnoj crkvi sa šest pobočnih kapela, nad kojima su dvije galerije.

 Najprije isusovačka (1642-1773), zatim pavlinska (1776-1786), gimnazijska (1797-1949) i kaptolska (1954-1997), crkva Uznesenja BDM 5. srpnja 1997. postaje katedralom novoutemeljene Varaždinske biskupijePredivne su i orgulje

Od 1988. do 1998. građene su nove orgulje, inače pete po redu, čija kvaliteta naročito dolazi do izražaja prilikom održavanja glasovitih Varaždinskih baroknih večeri  Župna crkva sv. Nikole glavna je župna crkva u gradu Varaždinu Stoljećima je bila središte jedinstvene gradske župe. Sv. Nikola  je ujedno i zaštitnik grada Varaždina.  Ručali smo u rastoranu Verglec  u centru grada,ali neću postavljati fotke da se ne smatra reklamom,no,odavno bolje usluge i čistoće u restoranu ne doživjesmo. Ukratko,rijetko dobro provedena subota,svi koji nisu bili nek dođu u Varaždin,u tijeku su i Varaždinske Barokne večeri..Gradska vijećnica..Ovu je kamenu kuću Juraj Brandenburški 14.12.1523 godine darovao gradu za vijećnicu i od tada ona nije mijenjala namjenu po čemu se svrstava među najstarije u Europi.Nakon požara 1776 obnavlja je Johann Michael Taxner a pročelje s tornjem uređuje u rimoklacističkom stilu Franciscus Lossert 1793 godine"Meteo stanica" kao na Zrinjevcu,ali starija,, Angelus je jedna od boljih pizzerija u graduUlaz u šetalište i park Vjekoslava Jagića..Jedan od ljepših koje sam vidio.. 

Svaki život završava na groblju,a Varaždinsko groblje je jedno od najljepših u Europi..I naša šetnja i fantastičan subotnji  provod završit ćemo fotkama s groblja..

  roker @ 07:50 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, rujan 23, 2011
 

Muškarci mogu biti i s velikim i malim M.Hoće li biti veliko ili mali ovisi kako drži do sebe i do drugih..U startu se izlažem opasnosti da budem subjektivan jer priznajem da kad razgovaram s muškarcima ne stječem dojam da im teško pada kad budu odbijeni,otkačeni ili odjebani.Kad dobiju košaricu..Ili to barem ne pokazuju.Ili ja to,pak,ne vidim jer im ne uletavam pa ne budem odbijen.Ono gdje sigurno nisam subjektivan je u stavu da žene mnogo impulzivnije primaju odbijanje,teško prihvataju činjenicu da se muškarac usudio odbiti je..Neču pisati o primjerima,ali u 75% slučajeva nakon uljudne prepiske,virtualnih "dopadanja",kad dobije definitivno "košaricu"  najčešći komentar je   

-Ma daj odjebi...

Jedino ostaje u zraku pitanje tko u snubljenju više glumi,ili koliko glumimo a koliko iskreno nastupamo predstavljajući se drugome..Gluma prevladava.Nažalost.

roker @ 08:06 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 22, 2011
 

 

Nismo se moja O i ja nikad susretali u njenom gradu,izbjegavali smo opasnost da je vide samnom..Mali grad..Ovaj put je "naš hotel" bio zatvoren i sat vremena prije našeg susreta rezervirao sam sobu u predgradju..Uzeo sam ključ da ne bi morala pokazivati se na recepciji..Ušla je u auto na uobičajenom mjestu,preplašena da je svi vide..Spustio sam ruku na njeno koljeno i osjetio nemir u njoj..Znao sam da će biti uznemirena i izvučem zamotuljak iz pretinca..

-Što je to?

-Maskenbal,smiješio sam se dok je trgala papir i vrpcu..

Bila je to marama..Osmijeh u dnu usana pokazivao je borbu sa strahom,pobjedu želje i nadanja ,,Zlatnu kosu je rukom povezala u snop i maramom prekrila vješto je vezujući..Sunčane naočale učinike su da je ni ja nisam "iz prve" prepoznao jer su njena zlatna kosa i velike plave oči nestale..

Parkirao sam iza hotela i kroz restoran smo prošli do sobe..Jutro,radni dan,sve je prazno,sve sem naših grudi..

Zalupivši vrata za sobom dva puta sam ih zaključao držrći je jednom rukom ..Smirila se i prislonila usne u moj vrat..Jednim pokretom marama je skliznula s glave i kosa je prekrila ramena napunivši mi nozdrve njenim mirisom..Čuo sam joj srce u grudima kako tuče,dojke pritisnute na mojim prsima ,tvrde i jedre kucale su ritmom srca..Sjedoh na postelju ne ispuštajućije iz zagrljaja,s usnama na njenom vrati čutali smo dok mi se namještala u krilu..Dva mjeseca sam se prisjećao ovog mirisa koji sad osjećam..Samo smo disali,udisali jedno drugo..Smirila se i prevladala strah da če je netko vidjeti..Šaptala je da ovo vrijedi rizika ali da si ne može pomoći.Drago joj je što sam s njom strpljiv..

 

 Nastavit će se

 

roker @ 08:18 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 17, 2011
 

 

Otrcana tema je da žene smanjuju broj partnera ako ih novi partner upita na tu temu.Neke se "ispovijedaju" i kad ih se ne pita..Do kad će to biti tako? Vjerojatno zauvijek,ili dok se ne promijeni opće prihvaćeni stav da je žena s većim brojem partnera drolja a muškarac frajer.Po meni je dovoljno i to da ženu nikad ne pitaš s koliko muškaraca je bila u krevetu.Iz prostog razloga da se ne izložiš prilici da te slaže,ili da se "neugodno" iznenadiš..Moram priznati da mi nije baš stimulativno kad žena s 30-tak godina kaže da je imala 2 ili 3 partnera u životu.Ili ne voli "te stvari" ili je nitko nije primijetio...Tongue outUostalom,žene imaju približno isti broj partnera kao i muškarci..Sve ostalo mi je neprirodno i ,nedaobog,zoofilno..

Zato,nikad ne pitati partnera/icu o tim stvarima,ili,kao što moj drug Ferdo kaže:-"Ne vjeruj ženi koja laže".Cool

roker @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 12, 2011
 

 Topla voda mi razbistri um od cjelodnevnih aktivnosti a želja za Magdom ne dade mi ni da se osušim već vlažan s ručnikom oko struka pridjoh postelji..Magdin kuk i bedro i dalje se presijavalo na mjesečini,činilo se stvarno da spava..Spustim usne na mekanu kožu,miruje,kradem plahtu s ostatka skrivene ljepote i usnama je budim..Budna je,osjetim,samo mi se pušta,ne želi me prekidati.Čujem disanje ubrzava pa dlanovima niz bedra izazivam trnce..Šapnem u vrat -"Čekaš me"?...Oteže s odgovorom,pali me..-"Čekam",čujem je između poljubaca i dalje mirujući.Samo disanje odaje da ne spava..Prstima osjetim vlažnost..Taj osjećaj mi u bedrima uvijek pravi kamenje..Miris ženke i vlaga u njenim bedrima me baca s onu stranu razuma..Osjetila je to pa se okreće na ledja,otvara bedra mojim usnama.Otežem.Čemu žurba,sati su pred nama.Jezikom joj oko pupka kružim,osjetim kako karlicom prilazi mom licu,daje mi se žudno,prsti u mojoj kosi kazuju mu put ka raju.Jezikom niz dlačice osjetim klitoris,trzaj kukovima mi kaže da sam na mjestu,Miris ženke neponovljiv,vrelina i vlaga uspaljenih čula čine mi erekciju bolnom ..Guzu je odvojila od madraca nudeći mi se,osjetim kako rukom traži moja bedra i zove me na sebe..Klečeći pred njom uhvatila me za korijen erekcije i uvela u raj,njen uzdah i mrak na mojim očima bili su dio jednog zadovoljstva,povukla me na sebe da osjeti moju težinu ljubeći me ..Želio sam vjećno ostati zaboden u nju,petama me gurala u se iako više nije išlo,do kraja sam a malo mi..I njoj je..Uhvatila je ritam mog podrhtavanja i pulziranja,zarila nokte u moja ramena i eksplodirala..Žestok orgazam,samo disanje i iz dna duše njeno poznato "divljače" ..Obožavam kad osjetim njen žestok orgazam..Blago me odurnula da legnem na ledja,opkoračila me ljubeći mi prsa i zajahala me..Divlje ..Mjesec je nestao s prozora nad rijekom što klizi ka moru,više joj nisam vidio lica ali sam osjetio sve što mi je ta divljakuša spremila,u tko zna kojem orgazmu,pala je po meni i tako ostala do zore..

roker @ 01:25 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, rujan 9, 2011
 

 

Sreo sam Magdu u gradu,promijenila frizuru,napredovala na fakultetu,o suprugu ništa ne govori,ja ništa ne pitam..Nudi kavu,Kupujem,s takvom curom se i voda pije s užitkom..Raspituje se u svom stilu,izokola,a ja uvijek naslućujem da sprema strategiju.Pita što radim zadnjih mjeseci kako se nismo vidjeli..

-Pokušavam te zaboraviti,podvaljujem ..

Kiseli osmijeh.. 

-Idem ovih dana,tamo,znaš već..Bili smo kad si se tek udala,podjebavam....Imam neko druženje sa starim drugovima,soba dvokrevetna,krevet prazan..Nudim sve ako me primaš u sobu..

-Kupljeno,blagim osmijehom prijedje preko mene od pete do glave..

-Kad idemo?

-Subota u 7.00..

Magda je razgledala stari kameni grad dok sam s društvom prebirao po uspomenama.Zanimljivo je kako čovjek nakon 30 i kusur godina prizna i ono čega se sramio godinama.Kako je ukrao košulju u robnoj kući,ali tad nije bilo senzora na vratima..Svako malo pogledam na sat i pomislim da li je u sobi..Čeka li ili spava?Pred ponoć osjetim da nisam društvu od koristi,ispričam se i poželim dobru zabavu i nastavak priče za doručkom i krenem k Magdi.Priznam sebi da sam je poželio..

U par koraka preskočim stepenice do drugog kata i provučem hotelsku karticu  kroz slot u vratima,tiho škljocnu,mrak u sobi,Magda na velikom francuskom ležaju leži,spava,razodjevena,plahta ovlaš prekriva pola bedara..Skidam se ne paleći svjetlo,ne skidam očiju s bedara obasjanih mjesečinom..Bio sam siguran da je budna pa onda usporim..Čekam reakciju. Dok idem pod tuš upamtim obrise tijela a topla voda ispire umor iz mojih mišića,snaga u bedrima buja...

 

 

Nsatavit će se

roker @ 09:14 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, rujan 2, 2011
 Ne smijem ni napisat koliko se godina u nedjelju navršava kako je moja genaracija došla u Mostar,golobradi i drčni,počeli školovanje u pilotskoj gimnaziji..Neki nisu do kraja ostvarili taj san,ali ćemo se zato okupiti ispred nekadašnje gimnazije,prošetat Kujundžilukom i Starim mostom,i družiti se do zore..Neki će pričat i lovačke priče ali im je unaprijed oprošteno..Kad se vratim pričat ću vam..

roker @ 23:02 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare