Moj internet dnevnik
It's me
Blog - travanj 2010
utorak, travanj 27, 2010
Nije mi bilo teško smisliti početak ovog putopisa,ne volim puno riječi na ovakvu ljepotu i povijest a opet dužan sam onima koji nisu ovdje bili pojasniti..
Počet ću s mjesecom.Znate li kol'ko je odavde do mjeseca?Točno toliko koliko je ovaj moj "starac" prevalio tu,na parkingu u Počitelju "cajger" pokazuje 384 000 kilomatara,plusminus par desetica...Eto,svukud smo on i ja bili,ali na mjesecu ipak nismo.


Oblačno,proslavljamo udaljenost do Mjeseca na jednom od najljepših mjesta na majčici Zemlji.
Kava u Počitelju..Jedino što ovdje nije dio povijesti je ovaj križ.U zadnjem ratu oni koji su naselili Počitelj stavili su križ na Sahat kulu i porušili džamiju.Kad su stvari došle na svoje mjesto križ s kule je skinut ali inat križ od betona ostavljen je da svjedoči o naopakom karakteru naših ljudi..


Pretpostavlja se da je grad sagradio bosanski kralj Stjepan Tvrtko I, 1383 godine kao administrativni centar župe Dubrava.
- 1471. godine, nakon kraće opsade, grad postaje dio Otomanske imperije, u čijem će sastavu ostati sve do 1878. godine. U periodu 1782. - 1879. godine bio je sjedište kadiluka, a u periodu 1713.-1835. godine sjedište Počiteljske kapetanije. Značaj i izgled grada se mijenjao kroz povijest.Počitelj je izgrađen na obronku brda koje dominira nad krivudavim koritom rijeke Neretve. Samo naselje izgleda kao neki prirodni amfiteatar i predstavlja pravi praznik za oči, posebno za arhitekte koji imaju osjećaj za ljepotu prirodnog okruženja. Kuće od kamena do kojih vode kamenom popločane ulice zanimljive su svaka za sebe, a sakrivene su iza visokih zidova koji čuvaju intimu i mir u dvorištima. Čitav kompleks Počitelja je opasan bedemima.Gradom dominira Sahat kula,Hadži Alijina džamija,Sisman-Ibrahimpašina medresa i Gavrankapetanovićeva kuća .
Putopisac Evlija Čelebija je 1664 opisao Počitelj i zvono na Sahat kuli koje je zvonilo jače i jasnije od svih zvona u Bosni i Hercegovini,a po legendi doneseno je s Krete.Oduvijek sam se pitao zašto Počitelj nikad nije bio "jača" turistička destinacija od Mostara i nisam otkrio razumno objašnjenje ali se sve više čuju glasovi kako Počitelj treba staviti uz bok Starom mostu,Medjugorju i Naroni blizu Metkovića..A i Neretva se u Počitelju ulijenila,nekako je baš ovdje izišla iz uske kotline i kao da zna da je more blizu,usporila.Ako ne vjerujete otidjite i vidite,bliže je nego do Mjeseca..
roker @ 01:32 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, travanj 23, 2010
Nije vrijeme za fotografiju ali sam ja uporan.Mačka koja je na prošlogodišnjoj fotki spavala na pragu sad me dočekala budna..
Imam misao dana za vas,posjet Mostaru me podsjetio na nju..

"Kad sam se vratio  u domovinu shvatio sam da je nostalgija bolje rješenje"
roker @ 17:13 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 22, 2010

Duuugo nisam putovao s fotoaparatom a da je bilo lijepo vrijeme,zimus mi dva putovanja "propala" jer ne volim postavljati fotke na blog ako je oblačno,ionako previše oblaka oko nas,evo sad i vulkanski da mu pas m.....
Ne idem baš sretnim povodom,draga osoba je u bolnici i idem,ako ništa drugo,dati pozitivnu energiju a Mostar uvijek volim posjetiti,ovaj put donosim i priču o Mostaru,bilo sunca ne bilo..Ima ljudi,zgrada,ruševina..I Neretve.I uspomena.I tufahija.

Roker gimnazijalac,Mostar,prošlo stoljeće..


Mostar,2009


roker @ 10:42 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 21, 2010


Da'l da se smijem il' da plačem,pitanje je sad..Naime,ja ne gledam TV ali slušam radio dok vozim i to je jedini moj doticaj s medijskim svinjcem.Jučer sve vijesti počinju kako je neki barba Luka ,jadan,autom morao doći iz Istanbula u Zagreb jer nije bilo avionskih letova.U toj silnoj servilnosti prema jednom debelom i dosadnom starcu jedna novinarka je tu udaljenost označila kao "nekoliko tisuća kilometara".Nitko ga ne pita "koliko ste vi,barba,spizdili novaca za tu svoju avanturu"?Pa tamo neki nogometaši iz Barcelone moraju u Milano autobusom..Čak 10 sati su se patili..
I šta sam zaključio?Svi vi,koje zanima kako se taj debeli barba patio zaslužujete da vam taj bude predsjednik Sabora..A vi,novinari,koji trčkarate za njim i moljakate da vam ispriča kakav vic,vi ne zaslužujete moj komentar.Odjebite..
roker @ 01:09 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 19, 2010


Imam i ja predrasude,jebeš čovjeka bez mane.Ne volim vidit,mislim da to ne ide,kad je žena višlja od muškarca..Ne volim ni kad je razlika u godinama velika,ni kad žena puši na cesti..Sad će mi reći netko zašto mi ne smeta kad muškarci puše.
Njih ne primjećujem pa mi ni ne smetaju..

roker @ 16:22 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, travanj 17, 2010


U jednom trenutku Lovro je zagrli i Elza se tog časa osjetila opuštenom,plašila se tog dodira ali njegova nježnost učini da prestane biti napeta,to što mu je objašnjavala o pogledu sa svog balkona više nije bilo važno,usredotočili su sva čula na dodire,tijela željna prisnosti zračila su željom,u jednom trenu poljubio joj je kosu čvršće je obujmivši,i njegova neodlučnost je nestala,Elzin miris ga je sve više opijao..Okrenula mu se poluotvorenih usana obuhvativši ga oko struka i izmamila poljubac bez oklijevanja,poljubac koji je u trenu porušio barijere izmedju ljudi koji se prvi put vide."Širokim" poljupcem ljubio joj je cijelo lice,vrat,uzvraćala je žestoko,zubi su se sudarali,uzdasi miješali,čvrsto pritisnutih tijala "plesom" stopala su klizili prema sofi ..Zamaknuvši iza vrata strast je nadjačala sve kontrole i nervoznim prstima skidali su jedno drugo,Lovro je više gumba potrgao nego raskopčao a Elza ga je zagrebala svlačeći njegovu dolčevitu preko glave.Strasno ga je liznula preko ogrebotine i nastavila jezikom niz prsa ljubiti ga i vlažan trag ostavljati vješto raskapčajući remen s njegovih hlača koje skliznuše na pod.Bijele gaćice s izbočinom koja ocrtava njegovo uzbudjenje prekrila je usnama,toplim dahom kroz tanki pamuk izludjivala ga je,držeći ga za guzu zubima je smakla gornji rub gaćica i glavić,crven i sjajan bljesnu pred njenim vlažnim usnama,..Rukom ga je pridržala dok je jezikom propratila cijelu duljinu i usisala lijevo jaje..Toplina njenih usta probudi divlju strast u njemu pa ju je blago držeći glavu pridigao s poda,trzajem pokidao gaćice s nje i držeći je za guzove pridigao noseći je na sofu.Nogama oko njegovih bedara Elza je osjetila čvrstu muškost koja je bola njena bedra tražeči put u njenu utrobu..Spustio ju je na sofu,jednu Elzinu nogu podigao na rame i položio glavić na roskasti procjep,sjajan i vlažan..Osjetivši ga zatvorenih očiju Elza se navuče na njega ne čekajući ,napaljena kao nikad u životu pratila je ritam njegovih ubadanja dok je njegova ruka na njenim velikim dojkama stiskala tvrde bradavice povećavajući uzbudenje do usijanja.Kao dugogodišnji ljubavnici uskladjenim pokretima pratili su jedno drugo..
U neko vrijeme ga lagano odgurnu i preuze igru,okrenu se  prema sofi ostavljajući predivnu guzu Lovrinom uspaljenom pogledu  i njegovoj erekciji.
-Zguza hoću,molim te,daj mi ga...


Protrljao je glavićem po vlažnoj pici i sjurio se u nju do dna i bez zadrške pridržavajući šakama dva guza kao u Afrodite,znojem je natapao njena ledja i guzove,zvukovi su postajali sve vlažniji i pohotniji a uzdasi prelazili u stenjanje i mrmljanja..Elza mu je svojom karlicom bacala mrak na svijest,na koljenima iza nje uskladjivao je ritam s okretanjem njene karlice oko sidra duboko u njoj a onda je osjetio njene nokte na svojim listovima,grč i pojava znoja na njenim ledjima odavali su orgazam koji je došao s vriskom,zabio se i on u nju do dna i samo je u podsvijesti čuo,ili je mislio da čuje dok se pretakao u nju:
-U mene svrši,molim teee...
Zaboravivši disati polegao je po njenim ledjima,mokar,boreći se za zrak..
Nikad ovako strasno nije bilo prvi put,pomislio je..I ovako dobro...

/Kraj/
roker @ 16:30 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 15, 2010


I Elza i Lovro su "znalački" vrtili čašu vina u ruci pokušavajući skriti uzbudjenje i ne otkriti "iz prve" koliko se jedno drugom dopadaju.Elza je lagano drhtuljila,hladni dlanovi,treperenje u glasu pokazivali su uzbudjenje koje ju je blokiralo..Lovro se primakao bliže,bedra su bila na "dva prsta" i svako malo se dodirivala..Nije mogla držati pogled,plašila se bezrazložno da mu se neće dopasti,klasika 40-tih..Lovro se prvi raspričao i pokazao da vlada situacijom a i shvatio je s kakvim se problemom Elza bori..Laganom opuštajućom pričom,nenametljivo, stavio joj je do znanja da je oduševljen i njenim likom i sramežljivošću..Napunio im je čaše iznova i blokade su polako nestajale.Nije se više odmicala a i njegova ruka na njenom koljenu nije je više "pekla",drhtaj u glasu je nestao..
I cijeli sat je prošao dok,kao domaćica,nije ponudila kavu ,čaj,ili što bi već htio..
-Ništa,sad baš ne trebam ništa jer bi tad otišla u kuhinju a tvoja blizina mi najviše paše...
Samo je osmijehom propratila kompliment,opet malo zbunjena..
-I meni paše tvoja blizina,prevalila je napokon i osjetila da se time oslobodila kamena na ledjima,priznala je i sebi i njemu da je simpatija s chata jako utemeljena..
Prešli su na terasu na kratko jer promjena mjesta uvijek dobro posluži za drugi korak .
Pojašnjavala mu je nešto o dvorištu i Lovro ju je zagrlio..Nije reagirala,samo nakratko zastala i nastavila pričati..Opustila se..

roker @ 15:36 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, travanj 13, 2010

Opet ću biti aktualan,malo ću i o guzicama,ali prije dvije godine sam napravio post o guzicama i ni jedan komentar me nije opomenuo da sam seksist.
Zašto?
Pa pored ženske guze stavio sam i mušku.Zato autorima promotivnog spota opaska nek stave i mušku guzu pored ženske,možda će Jaca biti sretnija a i izbit će joj jedini argument..


Moj post o guzicama.


http://roker.bloger.hr/post/guza-ima-prednost/737370.aspx

roker @ 22:09 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 12, 2010
Dugo sam razmišljao da li ovo napisati ali svatko od nas mora učiniti sve da se katastrofe svedu na najmanju moguću mjeru jer se avionski a i drugi udesi ne mogu 100% izbjeći..Radio sam dugo vremena posao pilota i vozio visoke političke dužnosnike.Prvo što ću reći,to su najgori putnici,u svojoj umišljenosti i osjećaju moći bez granica zahtijevaju od vozača i pilota nemoguće.Nije mi običaj komentirati avionske nesreće prije završetka istrage nadležnih tijela ali ću napisati osobni stav koji u meni sazrijeva desetljećima.
Podaništvo i bezuvjetna poslušnost koju današnji političari traže od sebi podredjenih je nešto što priliči feudalizmu pa kad im se suprotstavite sutra ne morate dolaziti na posao,izbrisani ste.Skoro sam siguran da je  nesreća poljskog aviona TU-154 uzrokovana u velikoj mjeri petljenjem političara čak i u pilotski posao,prva greška,a i podanički odnos pilota koji poslušnost pretpostavlja struci,druga greška..Avijacija ne trpi grešku za greškom,jedna je često dovoljna,a dvije su sigurna katastrofa.I nepismeni novinari bez imalo znanja iz prve optužuju "stari ruski avion" a zaboravljaju da avion može biti samo ispravan i neispravan.Ako pogledaju statistiku,puno više Boinga je palo na zemlju u zadnjih 10 godina ali ne smiju uvrijediti Uncle Sama.
Imao sam i ja prilike pogriješiti,jednom,pa i drugi put,ali nisam dozvolio ni prvu grešku pa sad imam privilegiju o tome pisati.Ne vjerujte političarima,o tome ovisi vaš život,a kad ste pilot,onda i njihov..
Ja inače ne vjerujem političarima.Cockpit TU-154
roker @ 16:11 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 11, 2010
Bila je nova na netu,žena u najboljim godinama,četrdesetima.To su godine kad se žena prestaje bezrazložno sramiti i kad napokon sazrela pristaje uzeti onoliko koliko zaslužuje.Ali net je varljiva stvar,nikad ne znaš jesi li napravio pravi "klik".Elza,tako ćemo je zvati,je žena koja u sebi mora krotiti strasnu narav,nekoliko godina bez partnera koji će u njoj osloboditi vulkan,brižna majka,uposlena preko mjere,željna,poželjna,neotkrivena.
Upoznavanje je dugo trajalo,razmijenili su telefone,mailove,fotke,nisu prestali razmišljati jedno o drugome a onda ga je nazvala da mu čuje glas..
Lovro joj se dopao i prije nego je njegov duboki glas zazvonio njenim ušima..To je bila točka na i ..
-Sama sam,otkinula je napokon osjetivši napad krvi u obraze u želji da prikrije drhtav glas..
-Za pol sata sam tu,Lovro je prihvatio njen poziv i spustio se niz stube preskačući po tri odjednom..U "Mamutici" je kupio cvijeće i k'o ukopan u dvadesetdevetoj minuti od poziva stajao pred vratima Elzinog stana..Prvi put će je vidjeti u živo i zurio je kroz špijunku u želji da što prije ugleda to lice...
Elza je pretrnula na zvuk zvona,nikako nije spremna ovaj čas pustiti u stan NJEGA koji je u njoj budio leptire u trbuhu na svakom chatu..Pribrala se,u zadnji čas "smanjila" dekolte i otvorila vrata..
Par sekundi gledanja,cvijeće u njenim rukama,par riječi odavno pripremljenih za prvi susret,sve se to strpalo u jednu minutu koje se nitko neće sjećati ..Ne sjeća se više ni kako se pomakla u stranu da udje,da li mu je predložila da sjedne ili je sam sjeo,kamo je odložila buket..
-Kava?Nešto drugo?
-Nešto drugo,Lovro je odgovorio i Elza je otvorila hladnjak i izvadila bocu vina s "njenog otoka"..
Napokon je došla k sebi,i Lovri se dlanovi prestadoše znojiti.čaša hladnog vina oboma je trebala...


nastavlja se
roker @ 11:39 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, travanj 10, 2010Ja vam inače ne držim do političara  k'o do lanjskog snijega,niti pišem o politici ali ovaj put ću napisati da sam uvrijedjen da je moja premijerka tražila autogram od predsjednika jedne druge države..
Znači,naša Jaca je oduševljena kao kakva navijačica ili groupie girl i umjesto da se trudi da bude dostojanstvena jer ne vlada stranim jezicima ona ostavlja torbice po ćoškovima i moljaka autograme od svjetskih državnika..
Zanimljivo,naša Suzana je prva predsjednica koja žica autogram od nekog kolege..
Eto zašto ja ne pišem o politici,jer sve krivo gledam...Nisam u štosu..
roker @ 00:02 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 7, 2010

Znate li otkud najpoznatijoj zagrebačkoj ulici ime?
Dobro je znati..


Ilica
– glavna ulica Donjega grada koja se nekoć nazivala Lončarskom cestom; u njoj su živjeli lončarski obrtnici koji su iz potoka Ilice vadili ilovaču od koje su proizvodili keramiku. Zbog toga je ova cesta u 18. stoljeću dobila ime Ilica. U podgrađu Gradeca oko crkve sv. Margarete, pored Ilice, bilo je srednjovjekovno središte današnjega Donjega grada.

Zgportal

roker @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, travanj 6, 2010

Nismo se ni vidjeli ni čuli par dana,a onda me moja O nazvala i jednostavno rekla da me se poželjela,u taksiju je i dolazi..S vrata je bacala stvari,oznojena,objesila mi se oko vrata,jezikom vršlja po mojoj ušnoj školjci i drži me za guzove.
-Idemo pod tuš,molim te..
Svlačimo jedno drugo u hodu dok ja desnom rukom podešavam mlaz a lijevom svlačim ono što je na njoj ostalo,grudnjak sam raskopčao tek kad smo oboje bili pod tušem..A onda me snažno okrenula prema zidu naslonjena grudima na moja pleća pritiskala me,usnama klizila po ramenima,spuštala se niz ledja do guzova.
Izludjivala  me dodirima,provukla ruku ispod bedara držeći mi jaja,nježno a onda,osjetivši erekciju,uzela ga u ruku i dalje mi ne dozvoljava okrenuti se,masturbirala me pjenom i malenom ali snažnom rukom do ludila,a onda sam se okrenuo kad joj je pažnja popustila i uzvratio istom mjerom,prislonio se na njena ledja upirući erekcijom u njenu guzu ranazujući pjenu po čvrstim,velikim dojkama,ljubeći vrat.Nabrekle bradavice odavale su i njeno uzbudjenje pa se spuštam poljupcima niz ledje,lagani drhtaj a onda se okrene i smedji muf se ukaže pred mojim licem,prebaci mi desnu nogu preko ramena dok sam jezikom uranjao u nju,prsti u mojoj kosi su kazivali koliko joj to godi.
U trenutku me povukla gore,utisnula mi poljubac opkoračivši me desnom nogom oko pasa ,namjestila se i polako natakla,šakama  sam je podigao dok mi je visila na vratu a tople kapi razbijele o naša vrela tijela.Držeći guzove u šakama nabijao sam se u nju naslonjenu na zid,osjetio sam zube na vratu,ugriz od pomame i u trenutku kad sam se počeo u nju prazniti,mrak me preplavio,učas sam imao osjećaj da sam zaboravio disati..
Nedugo zatim je odlepršala na posao..

roker @ 08:44 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, travanj 2, 2010


Budimo realni i pošteni,ova fotka je realnost..I ljepota,po mome..
A ovo je nerealno,rijetko i manje lijepo..


Ja glasam za malo više mesa..

roker @ 18:45 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 1, 2010


Moja O ima originalne želje,zadnji put smo šetali satima uz veliku rijeku,večerali na skeli pa došli u sobu.
-Hoću da mi svršiš na sise,rekla mi je čim se pojavila iz kupaone,vlažna.Okrenuo sam je na trbuh i zajahao je preko listova na nogama spuštajući se na ledja,jezikom niz kralježnicu do oblih guzova,treperila je pri svakom dodiru jezika na kožu,pri ostavljanju vlažnog traga na nevidljivim dlačicama u dnu ledja a kad je treperenje uznapredovalo uzdigla ju je,natrćila se u svoj svojoj oblini,vrelini,vlažnosti i jebozovnosti,liznuo sam je po rascjepu već vlažnom,otvorila se,podigoh se na koljena i naslonih glavić na lagano rastvorene usmine a moja O se sama nataknu,samo sam je držao za struk,a njena guza je plesala najžešći tango,vibra naših bedara je ne granici s ludilom,stajao sam na koljenima kao na molitvi,držao se za njene kukove a njena karlica je radila čuda,kao dijamantno svrdlo okretala se oko mene u njoj,zabodenog do dna..Pojaviše se kapi znoja na dnu njenoih ledja,ubrzala je ritam,znao sam što slijedi,čvrsto sam je uhvatio i nabijao se u nju prateći njezin ritam i urliknuo kao lav ne mogavši više izdržati,osjetila je da sam "gotov" i sekunddva nakon je svršila ukočila se i spustila na ležaj drhteći od strasti ,uzela ga u ruku i usmjerila eksploziju na svoje divne grudi,a ja sam je samo poklopio,cijelom težinom dok mi je mrak na očima zamijenio vatromet  svršavanja.roker @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare